Projecte Odisseu és una iniciativa que pretén incentivar i facilitar el retorn de joves al medi rural a partir de la creació d’un programa que faciliti la seva inserció laboral i que promogui el compromís social dels joves d’entre 18 i 40 anys amb el seu territori rural d’origen

El projecte Odisseu et facilita les eines per poder trobar personal qualificat o una empresa que busqui el teu perfil professional. L’objectiu és potenciar el creixement econòmic de les comarques rurals connectant joves qualificats i empreses demandants de professionals. També es pretén informar de les oportunitats professionals que hi ha als entorns rurals als joves interessats. D’altra banda, també es dóna suport als que siguin partidaris d’iniciatives i/o projectes emprenedors.

Si hi estàs interessat, entra a: retorna.odisseujove.cat i selecciona comarca o sector professional. Si hi entres com a empresari, t’apareixerà un llistat de joves qualificats que volen treballar a la teva comarca. Si s’adeqüen a la teva demanda, hi podràs contactar ràpidament per telèfon o correu electrònic. Si no trobes a la persona, rebràs un avís quan hi hagi perfils disponibles segons la teva cerca. Els interessats en les ofertes de treball hauran de disposar d’un perfil a la xarxa social LinkedIn.  Així, les empreses demandants podran consultar el teu perfil i comprovar que s’adequa a les seves necessitats. Si hi entres com a professional, només hauràs de restar a l’espera un cop creat el teu perfil LinkedIn.

Odisseu està impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, amb la col·laboració dels 11 Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i també per la xarxa de professionals de joventut.