La Rider1000 és un esdeveniment motociclista no competitiu de 1000 quilòmetres per carreteres obertes al trànsit. L’objectiu és certificar el pas pels diferents controls assenyalats en el recorregut triat, fins arribar a la meta, que coincidirà amb el mateix punt de sortida.

Per les motocicletes de menor cilindrada o els motoristes menys experimentats, la Rider1000 compta amb dues germanes petites, la Rider500 (500 km) i la Rider300 (300 km). La Torre de l’Espanyol serà punt de control de les dues més llargues.

L’itinerari no està definit, només hi ha els controls de pas. Així doncs, cada participant podrà escollir la carretera que consideri més apropiada a les seves característiques de conducció. El temps màxim per realitzar el recorregut està calculat sobre una mitjana inferior als 50 km/h, pel que els participants de la Rider1000 disposaran d’un temps màxim de 22 hores.

La sortida es distribuirà en tandes de 6 motos cada minut a partir de les 6.00 h del matí del dissabte 27 de maig de 2017, amb sortida i arribada a Manresa (Barcelona).

La Rider1000 no és una cursa, de manera que no hi haurà classificacions ni premis de cap tipus. Els participants que tinguin el visat de tots els controls fins a la meta, se’ls lliurarà un pin únic i numerat, que certificarà haver completat l’itinerari. A més, passaran a formar part del “Rider1000 Hall of Fame” amb una fotografia.

Els participants de les dues rutes llargues de la Rider s’aturaran al Centre d’Atenció al Visitant per acreditar el seu pas pel poble, que enguany n’és punt de control. Més de 2500 motoristes s’aturaran a segellar entre les 14 i les 3 h. Hi haurà servei de bar, lavabos i música per passar una bona estona i contemplar a tots els motoristes fins les 3 de la matinada. S’habilitarà el camp de futbol per aparcar-hi els cotxes.

Si necessites més informació, visita la pàgina web de la Rider fent clic aquí.

Itinerari Rider500:Itinerari Rider500

Itinerari Rider1000:

Itinerari Rider1000