L’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol dóna ple suport a les reivindicacions dels treballadors de la CN d’Ascó

Davant de les darreres protestes dels treballadors de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) i que continuaran fins al 20 de juny, l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol manifesta el seu total suport a les reivindicacions dels més de 2300 treballadors entre plantilla i empreses col·laboradores amb ANAV en època de recàrrega.

Els sindicats denuncien “la precarietat” de les empreses auxiliars i l’empitjorament dels llocs de treball cada nova licitació. També exigeixen el manteniment dels llocs de treball i unes “condicions laborals dignes”. Com a població veïna de la Central Nuclear d’Ascó, i que posseeix un gran nombre d’habitants relacionats professionalment amb aquesta, l’equip de govern de l’Ajuntament s’uneix públicament a aquesta crida perquè la direcció d’ANAV i les seves subcontractades garanteixin els criteris de qualitat i seguretat que requereixen aquest tipus d’activitat i instal·lacions.

Tanmateix, secundem les exigències de la UGT perquè ANAV pacti amb les empreses auxiliars per garantir l’aplicació del conveni col·lectiu de referència de cada sector, la formació adequada dels treballadors i la prevenció de riscos laborals, la no contractació d’empreses multiservei i la subrogació de les plantilles.

Imatge: Cedida

Imatge cedida