Una de les iniciatives de l’equip de govern actual ha estat la d’incloure una partida de pressupost participatiu per donar més veu al poble. La d’enguany ha estat la primera votació d’aquesta legislatura on els veïns i veïnes de La Torre han tingut l’oportunitat de decidir com gestionar una part del pressupost anual.

Des del dia 8 de setembre, tots els habitants majors d’edat empadronats al poble riberenc han disposat d’urnes per poder dir la seva en el pressupost participatiu 2017. Avui dilluns, a les 12.30 h el 2n tinent d’alcalde, Òscar Mas, i l’alcalde, Joan Juncà, han procedit amb l’escrutini de les butlletes emeses pels participants. Aquests han estat els resultats:

•  Habilitar un nou aparcament dins el municipi: 82 vots (42.9%).

•  Reforma del parc infantil i el paviment de la Plaça Dr. Benigno Ubieto: 53 vots (27,7%).

•  Substitució  de butaques del cinema: 39 vots (20,4%).

•  Instal·lació d’un Skatepark: 13 vots (6,8%).

•  Nuls: 4 vots (2,1%).

Un total de 191 persones (un 43,2% del cens) han exercit el seu dret de vot, una participació molt alta comparada amb iniciatives d’aquest tipus en altres poblacions.

L’equip de govern agraeix a tots els torredans i torredanes aquest èxit de participació, que, un cop més han demostrat una gran implicació amb el present i el futur del poble.

D’altra banda, i gràcies a la gran acceptació d’aquesta mesura, alcalde i regidors s’han mostrat optimistes de cara a repetir aquest model de gestió de cara a l’any vinent.