Dos agents dels Mossos d’Esquadra han passat per l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol avui a les 16 h.

Davant l’ordre de la Fiscalia als Mossos d’Esquadra, els agents ja han començat a passar per tots els punts de votació per a l’1 d’octubre amb l’objectiu d’identificar-ne els responsables.

Els agents porten un formulari, elaborat específicament per aquesta fi, que indica que és compliment de la Fiscalia. L’acta compta amb diversos apartats per emplenar: dades del centre, dades del responsable del centre, si s’ha rebut alguna comunicació per part d’Ensenyament per formar part en el referèndum. En cas afirmatiu, han d’especificar el nom de la persona que l’hi va dir i quines instruccions li va donar. Si va ser per escrit, demanen que es lliuri el document, així com qualsevol altre material de la consulta. Per material de consulta s’entenen: paperetes, llistes de votants, ordinadors, urnes, etcètera.

A les 16 h, dos agents de la policia judicial dels Mossos d’Esquadra s’han presentat a l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol, rebuts entre aplaudiments per més de 40 veïns i veïnes del poble. L’Alcalde, Joan Juncà, i el 1r i 2n Tinent d’Alcalde, Sergi Borràs i Òscar Mas, han atès els agents i ha omplert i signat el formulari.

L’equip de Govern de La Torre de l’Espanyol agraeix la iniciativa, el caliu i el suport de les persones que han acudit a les portes de la Casa de la Vila.

Acta que lliuren els Mossos. Font: El País

Acta que lliuren els Mossos. Font: El País

A l’acta es comunica que és il·legal cedir les claus o permetre l’obertura del centre habilitat per les votacions.

 

Joan Juncà amb l'acta signada emesa per la Fiscalia

Joan Juncà amb l’acta signada emesa per la Fiscalia