La cooperativa energètica Som Energia subministrarà el servei elèctric de les instal·lacions municipals (edificis i equipaments) de l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol, un servei que fins ara prestava Endesa. La decisió es va aprovar en Junta de Govern, i el canvi es farà efectiu en un termini inferior a un mes. L’equip de govern ha remarcat que es tracta d’una decisió exclusivament política.

Som Energia és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre que ja compta amb més de 44.000 socis. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable i està treballant per impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable. Amb aquest canvi, l’Ajuntament passarà de ser client a ser soci de la cooperativa catalana.

Tot i que es preveu un estalvi en les factures, els motius que han precipitat el canvi han estat merament polítics:Amb aquest canvi aconseguim que els diners del poble no vagin destinats a finançar determinats partits polítics de la dreta i l’extrema dreta espanyoles, que tant fan per aniquilar el nostre país, i que tampoc serveixin per a promocionar les portes giratòries de pas directe de governs a empreses privades, com pot ser el cas d’Endesa, empresa de la qual marxem”, ha explicat l’alcalde, Joan Juncà.

A més, l’equip de govern destaca que es preveu un estalvi en les factures, així com el fet de crear una consciència de consum cap a les empreses catalanes. També ha basat aquesta decisió en el model d’empresa de Som Energia, el qual considera més ètic: “Pel fet de ser una cooperativa, els beneficis es reinverteixen en l’empresa, i no en pagar sous milionaris a directius.” En paraules de la mateixa cooperativa, aquesta està al servei dels socis i sòcies de manera eficient, transparent i responsable.

L’Ajuntament de La Torre és pioner a La Ribera d’Ebre en fer efectiva aquesta nova aposta.

Coneix més a fons en què consisteix Som Energia amb aquest vídeo: