La Junta de Govern de l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol fa una crida en defensa dels drets de les persones LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) el Dia Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

El 17 de maig es commemora l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que va tenir lloc el 17 de maig de 1990.

El dia internacional va ser creat l’any 2004 per cridar l’atenció sobre la violència i la discriminació que pateixen les persones LGTBI en l’àmbit internacional i es va celebrar per primera vegada l’any 2005.

Actualment, l’homosexualitat és perseguida per llei i criminalitzada a més de 70 països del món, que condemnen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó. I en 8 països, ser gai o lesbiana pot costar la vida. La pena de mort està vigent a 8 estats per aquest fet.

En altres llocs, encara que les persones gais, lesbianes, transsexuals o bisexuals no són perseguides per la llei, sí que són objecte de rebuig social, discriminació o assetjament.

Espanya, figura entre els països més avançats del món quant al reconeixement i la protecció dels drets de les persones homosexuals, tot i que ha retrocedit fins al novè lloc en el darrer rànquing europeu sobre la situació dels drets del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI), per darrere de Malta, Noruega, Regne Unit, Bèlgica, França, Dinamarca, Finlàndia i Portugal.

El 17 de maig se celebra actualment a més de 130 països, per al reconeixement i la defensa dels drets humans per a tots i totes, independentment de la seva opció sexual i de la seva identitat de gènere.

Per això, l’equip de govern s’uneix a aquesta crida amb l’objectiu de “posar fi a una injustícia social de summa gravetat que, tot i que cada dia suma nous progressos de cara a la seva erradicació, encara està molt lluny de desaparèixer”, en paraules de l’alcalde, Joan Juncà.