La Generalitat renova el maquinari de bona part dels Punt TIC. Tant la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, per als telecentres, com la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, per als centres de la Xarxa Òmnia, han adquirit nous ordinadors que cediran als Punt TIC per donar un nou impuls a la xarxa.

Un total de 268 centres (162 dels quals són telecentres i 106 Òmnia) gaudiran de nou equipament, que substituirà el que ha quedat obsolet o servirà per augmentar el maquinari que els Punt TIC posen a disposició dels seus usuaris/àries. L’objectiu és substituir ordinadors vells per d’altres de nous, que gaudiran d’un servei tècnic a càrrec de la Generalitat en cas d’incidència (helpdesk). Les entitats gestores d’alguns espais han decidit, però, conservar els PC antics amb la condició d’assumir-ne el manteniment a partir d’ara. Així mateix, es comprometen a procedir al desballestament i dipòsit en un Punt Verd de les màquines una vegada deixin de funcionar.

El Telecentre de La Torre de l’Espanyol ha estat renovat amb nou equips Linux.

Les característiques tècniques de l’equipament que s’instal·larà són:

Nous equips Linux del Telecentre de La Torre de l’Espanyol.

  • Ordinadors tipus All-In-One, model Lenovo ThinkCentre M810z
  • Font d’alimentació, model HP Aruba AP-207 802.11ac
  • Commutador de 24 ports model HPE 1920S 24G 2SFP
  • Una nova maquesta basada en Programari LliureEn el cas de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, la selecció dels Punt TIC beneficiaris d’aquesta campanya i el nombre de màquines a instal·lar en cada un d’ells s’ha decidit atenent a criteris com: l’estat de l’equipament del centre; l’activitat que aquest desenvolupa i l’impacte que té; els projectes en què participa, valorant especialment l’evolució cap a la innovació social digital; el nombre de persones usuàries; l’existència o no de personal dinamitzador; el compromís de destinar tot o part del nou maquinari a nous projectes i serveis; la capacitat del Punt TIC d’adaptar els seus serveis i instal·lacions a les noves necessitats dels usuaris/àries i del territori; i la interacció amb altres actors de l’entorn.