Si ets gran com petit agricultor i generes residus en forma d’envasos, porta els teus envasos als punts SIGFITO i cuida el medi ambient, els teus envasos són importants

A continuació t’expliquem al detall què és i què fa SIGFITO i com has de gestionar els teus residus fitosanitaris:

Sigfito Agroenvases S.L. és una societat sense ànim de lucre creada a fi d’organitzar un sistema de recollida d’envasos agraris per a donar-los un tractament mediambiental correcte.

En la societat, pel seu caràcter de sistema integrat, hi participen diferents tipus de socis:

– Grup d’envasadors: APS com a soci fundador i AEFISA.
– Grup de distribuïdors: APROVE, FEDISPROVE i Cooperatives agroalimentàries d’Espanya
– Grup de gestors de residus: FCC Medi Ambient i SITA SPE IBÈRIA S.L.O.

Sigfito Agroenvases neix com a iniciativa dels fabricants i envasadors de productes fitosanitaris que, igual que els comerciants d’aquests productes, queden obligats pel desenvolupament de la Llei 11/97 i el Reial decret 1416/2001, a establir un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) – pel qual havien de cobrar als seus clients, fins al consumidor final, una quantitat per cada envàs venut, acceptar el retorn d’aquests una vegada consumits i retornar aquesta quantitat– o eximir-se de l’anterior participant en un Sistema Integrat de Gestió (SIG) com és SIGFITO.

Aquest sistema té una doble finalitat: d’una banda, facilita a una sèrie de col·lectius (envasadors, distribuïdors, agricultors) el compliment de les obligacions en matèria de residus agraris, evitant possibles sancions. D’altra banda, ajuda a preservar el Medi Ambient i afavoreix al desenvolupament sostenible de la nostra Agricultura.

Cada vegada que portes els envasos buits al punt SIGFITO, contribueixes a millorar una mica més el nostre planeta.

Què pots fer per cuidar el medi ambient?

1.- Emmagatzema els teus envasos de plàstic, metall, paper i cartó en un lloc segur fins que els portis al punt de recollida.

2.- Assegura’t que tenen el logo de Sigfito, no es poden recollir envasos sense símbol, amb producte al seu interior, ni altres residus agraris.

3.- Separa les garrafes de plàstic de la resta i esbandeix-les perquè quedin netes.

4.- Si has de lliurar grans volums d’envasos, recorda avisar prèviament al punt de recollida.

5.- No lliuris els envasos de SIGFITO a altres agents, porta’ls al punt de recollida i assegura’t que compleixes la llei.

6.- Demana l’albarà digital en el teu punt de recollida.

 

 

Què fa Sigfito Agroenvases S.L.?

  • Renta bé els envasos i els tritura en petites escates
  • Converteix les escates en gransa de plàstic reciclat
  • Aquesta gransa s’usa per fer canonades per al reg i cons de carretera

On és el meu punt SIGFITO més proper i quan en puc fer ús?

Des del 13 de febrer pots portar els teus envasos fitosanitaris a l’Estació de Transferència de La Torre de l’Espanyol. Ho pots fer tots els dimecres de 12.30 a 13.30 h. Recorda que si has de portar un gran volum d’envasos, has d’avisar amb antelació.