Una Sala d’Actes de l’Ajuntament plena a vessar ha acollit, aquest dissabte 15 de juny a les 13 h del migdia, una sessió extraordinària del Ple municipal per la constitució de la nova Corporació Municipal per al mandat 2019-2023, després de les eleccions municipals celebrades el diumenge 26 de maig.

L’esdeveniment ha començat amb la presentació del Ple i la constitució de la Mesa d’Edat, formada pels regidors i regidores electes de major edat i menor edat.

Seguidament s’ha cridat en veu alta a la regidora de més edat, Francina Diego, per actuar com a Presidenta de la Corporació, i al regidor de menor edat, l’Alcalde de l’anterior legislatura, Joan Juncà, per exercir de secretari.

A continuació, s’ha declarat oberta la sessió per a la constitució de l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol i s’ha cridat la resta de regidors electes, que han jurat o promès el càrrec: Marc Borràs, Sergi Borràs, Francina Diego, Josep Maria Jornet, Miquel Jornet, Joan Juncà, Òscar Mas.

Un cop tots els regidors i regidores han pres possessió dels seus càrrecs, s’ha declarat constituïda la nova Corporació municipal per al mandat 2019-2023.

L’acte ha continuat amb la votació per escollir un nou Alcalde o Alcaldessa entre els regidors i regidores que van encapçalar les seves llistes electorals als comicis municipals del 26 de maig. En aquesta elecció únicament s’ha presentat com a candidat Joan Juncà, de Junts per La Torre – Acord Municipal, l’única llista presentada a les passades eleccions.

Juncà ha sortit escollit per 7 vots a favor i cap en contra, i ha procedit a fer un discurs de valoració i agraïment dels quatre anys anteriors, cedint la paraula al regidor i Primer Tinent d’Alcalde, Sergi Borràs, que ha pronunciat unes paraules.

 

Ja fora de protocol, el ja Alcalde, Joan Juncà, ha dedicat unes emotives paraules a la interventora Amparo Climent, que posava fi a una llarga etapa al capdavant de la secretaria de l’Ajuntament per jubilació.

Amparo també ha pronunciat un discurs de comiat, fent un breu repàs a la seva trajectòria en aquest Ajuntament.

Finalment, l’Alcalde ha convidat a tots els assistents (extreballadors/es, exregidors/es i exalcaldes entre ells) a fer un aperitiu a La Societat per acomiadar a l’Amparo com es mereix.