Estimades torredanes i torredans!
 
Avui és Sant Antoni, en aquests moments estaríem al final de la nostra festa major d’hivern. Per les circumstàncies especials d’enguany, durant la setmana passada vam haver de prendre la decisió de cancel·lar els pocs actes programats que hi havia.
 
Es va prendre aquesta decisió veient l’evolució de la pandèmia a escala global, i sempre tenint molt present que som un poble on la majoria de la nostra població és personal de risc a causa de l’edat. Tenint en compte aquests factors vam decidir que calia evitar al màxim els contactes, i que per tant, el que és millor per garantir la salut de tothom era la cancel·lació dels actes programats i posposar-los per més endavant.
 
Haver de suspendre una festa major és la decisió més desagradable i a contracor que hem hagut de prendre en aquests quasi sis anys que fa que som al capdavant de l’Ajuntament. Però també ha sigut una de les decisions més clares i amb més consens entre els regidors: la salut de la nostra gent passa per davant de qualsevol altre factor.
 
Decidir mai és fàcil, i les decisions preses mai són al gust de tothom, però aquesta és la nostra responsabilitat en aquests temps que ens toquen viure, i l’assumim amb totes les seves conseqüències.
 
Està sent una època complicada per al nostre poble (incendi, pandèmia, nevades…) però som gent forta, que ja les hem vist de tots colors al llarg del temps, i de totes ens n’hem sortit; i ara, amb treball, esforç, sentit comunitari i molta paciència també tirarem endavant, n’estic completament convençut.
 
Espero que hàgiu passat uns bons dies de Sant Antoni, diferents sens dubte, que hàgiu aprofitat per carregar bé les piles que ens necessitem totes i tots per a tirar endavant. Segur que aquest 2021 que acaba de començar serà molt millor, i esperem que per Sant Jaume puguem fer una festa major com ens mereixem!
Aprofito aquestes línies per agrair a totes les torredanes i torredans que van col·laborar, al personal de la Brigada Municipal i al personal d’Excavacions Animé la feinada feta durant la setmana per deixar el poble net de neu.
 
Que Sant Antoni mos guardo!
 
Cuideu-vos, cuidem-nos.
 
Joan Juncà i Cubells
Alcalde de La Torre de l’Espanyol