Diversos veïns de La Torre de l’Espanyol es van desplaçar a Xerta dijous a la tarda, per assistir a l’acte unitari en suport a la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, imputada per desobeir el TC (Tribunal Constitucional). L’alcalde de La Torre de l’Espanyol, Joan Juncà i el tinent d’alcalde, Sergi Borràs, també es van unir a la causa. Unes 700 persones de tot el territori ebrenc van reunir-se al poble natal de la Presidenta del Parlament per mostrar el seu desacord amb la decisió del TC. Entre ells, una llarga llista de representants institucionals, alcaldes i membres de plataformes socials. Una pancarta gegant penjada de la façana de l’Ajuntament presidia l’acte: “Mai caminaràs sola”.

Avui al matí, Forcadell, citada a declarar a dos quarts de deu, ha entrat al TSJC acompanyada d’una autèntica marea humana formada per alts càrrecs polítics, alcaldes, consellers, presidents d’associacions i un gran nombre de ciutadans que avui clamaven contra una decisió del TC que consideren injusta. Juncà també ha assistit a la trobada juntament amb els batlles de Móra la Nova i Benissanet, Sisco Moliné i Xavi Arbó, i també amb el Director Territorial d’Agricultura, Ferran Grau.

La Presidenta ha estat poc més de 30 minuts declarant, i a les 12.15 del migdia ha iniciat la roda de premsa que havia convocat a les 12 h. En contundents declaracions, Forcadell assegurava que “Això mai hauria d’haver succeït en un Estat realment democràtic”, advertint minuts després: “El que està en joc és la democràcia, no el futur polític d’una persona o d’una altra”.

Joan Juncà ha explicat el motiu del doble desplaçament en suport de Carme Forcadell: “Som aquí per defensar la presidenta del nostre Parlament, les nostres institucions i les nostres llibertats. És patètic que en ple segle XXI un estat jutgi a la Presidenta d’un Parlament escollit democràticament pel simple fet que no els hi agradi les seves idees. L’Estat Espanyol és i serà sempre la riota d’Europa pels seus actes, és un Estat en putrefacció. No em sorprèn res del que estan fent, això és el que se’n diu la ‘marca Espanya’. Nosaltres hem de continuar fent el nostre camí cap a la Independència”. EFE