Prop de 200 places en la beca per a joves catalans d’entre 16 i 30 anys. Els aspirants competiran per accedir a la formació dual a Alemanya, que combina estudis i feina remunerada.

Alemanya necessita mà d’obra qualificada i busca joves catalans d’entre 16 i 30 anys que estiguin a l’atur, que no tinguin estudis universitaris però que hagin acabat l’ESO. Els necessita per cobrir el dèficit de professionals per a hostaleria i gastronomia, el sector sociosanitari i serveis a empreses, entre altres sectors. Diverses cambres de comerç, associacions empresarials, gremis professionals i centres de formació confien en l’empresa B4M (Bridge4Mobility) de Mataró (Maresme) perquè els recluti prop de 200 candidats d’arreu de Catalunya per formar part de la promoció CATAZUBI2017 i començar l’FP Dual remunerada, que combina la formació a les aules amb l’experiència laboral. Es tracta d’aprendre treballant amb un projecte que compta amb el suport del SOC (Servei Català d’Ocupació), la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i la Unió Europea.

Uns estudis de tres anys per aconseguir una formació i un sou de fins a 30.000 € anuals

Per cobrir la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s’acaba la formació, els alumnes d’FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial sota el braç. Després de la graduació, el 97% dels estudiants continuen treballant a les empreses on han fet les pràctiques, però amb una nova categoria professional i amb una retribució d’acord amb el seu sector. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil·len entre 22.000 i 30.000 euros bruts l’any.

Formació gratuïta i pràctiques retribuïdes

B4M ofereix un programa que garanteix uns ingressos mínims de 450 euros nets al mes (un cop descomptat el cost del lloguer i dels subministraments) per a tots els estudiants. L’empresa de pràctiques en paga una part i el govern n’assumeix la diferència. Els aspirants acollits al “Projecte Singular” també disposen d’un curs intensiu d’alemany de 450 hores, també subvencionat, a més d’ajudes per al trasllat a Alemanya.

B4M és la responsable de la recerca i selecció dels aspirants del curs intensiu previ d’alemany (nivell B1) i de la gestió i seguiment de cada cas. Les places de formació professional Dual a Alemanya i l’habitatge inicial la gestionen les entitats del país germànic que col·laboren amb B4M.

Ara comença la selecció dels nous candidats per al curs que té com a data d’inici el 17 d’agost de 2017, i que durarà 3 anys, amb un contingent que es multiplica gràcies a l’èxit dels prop de 350 seleccionats en els tres cursos anteriors, que ja viuen i treballen a Alemanya, repartits en negocis, centres educatius dels “länder” de Berlin, Brandenburg, Sachsen, Thüringen, Baden-Württemberg, Nordrhein. Westfalen, Mecklenburg-Vorpommern i Hessen.

B4M ha convocat diverses sessions informatives per tot Catalunya amb la col·laboració de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i dels ajuntaments de Bigues i Riells, Tàrrega, Ripollet, Terrassa, Consell Comarcal de la Terra Alta i Consell Comarcal del Baix Penedès.

Pel que fa al Consell Comarcal de la Terra Alta, la sessió informativa tindrà lloc el pròxim dilluns 6 de febrer a les 10.30 hores a la Sala d’Actes situada a la seu del Consell Comarcal (Bassa d’en Gaire, 1 – Gandesa), on podran assistir tots els joves interessats de les Terres de l’Ebre.

Per a més informació: www.bridge4mobility.com/ca/

CATAZUBI2017