La realitat augmentada arriba a la Biblioteca Municipal de La Torre de l’Espanyol.

Les noves tecnologies han permès anar un pas més enllà a l’hora d’apropar els més petits al gust per la lectura. Es tracta d’un nou sistema que enllaça el format clàssic dels llibres amb els dispositius mòbils a través d’una aplicació que els dóna vida i permet una interacció directa i a temps real entre el llibre i el lector.

Mitjançant diverses aplicacions, i amb l’ajuda d’un telèfon mòbil o una tauleta, s’enfoca unes làmines concretes que s’han de descarregar de la xarxa, es pinten i després els dibuixos prenen vida. També hi ha diversos contes animats pel mateix sistema de realitat augmentada. Un sistema revolucionari que promet molts i diversos aplicatius en un futur pròxim i que ja està a disposició dels usuaris a la biblioteca de La Torre de l’Espanyol. De moment, el material disponible està destinat a nens i nenes d’entre 5 i 10 anys perquè el facin servir acompanyats d’un adult.

Al següent vídeo s’hi pot veure un exemple del funcionament d’aquest nou sistema, en aquest cas amb l’aplicació Quiver: