Un grup de ciclistes es va trobar divendres passat un dels trams per on passa “La Transrabosenca” tallat intencionadament.

La Transrabosenca és una cursa de bicicletes de muntanya de la modalitat BTT que forma part del campionat ebrenc “Xallenger BTT Terres de l’Ebre” com a prova puntuable. L’associació BTTorre La Transrabosenca l’organitza des de fa 4 anys.

Els ciclistes, tots ells membres de l’associació, estaven fent el tracking de la cursa amb els seus dispositius GPS. En un dels trams es van trobar una muntanya de branques apilades enmig d’una sendera barrant-ne el pas. Tot indica que les branques havien estat traslladades i dipositades de manera intencionada en aquell punt.

L’associació ha transmès la seva preocupació, ja que es tem que actes com aquest es puguin repetir. Malauradament, la situació no és nova. L’any 2015 van canviar els cartells indicatius el dia abans de la cursa amb la intenció de despistar els corredors.

La d’enguany serà la 4a edició de La Transrabosenca, i se celebrarà el 22 d’abril. Cada any compta amb més participants i és un dels esdeveniments esportius més importants de la Ribera d’Ebre. A part dels membres de l’associació, gairebé un centenar de voluntaris del poble s’uneixen cada any a l’organització per poder satisfer els requisits tècnics i logístics de la prova. A més, mesos abans de la cursa, una brigada de treballadors i voluntaris es dedica a l’arranjament de senderes.

Davant l’esforç i la dedicació desinteressada de totes aquestes persones, els membres de l’associació demanen públicament que s’acabin aquestes situacions.  I conclouen: “Es tracta d’una cursa anual i que tan sols dura un dia. No afecta ni ha afectat mai negativament al poble ni al seu entorn en cap aspecte, sinó tot el contrari”.

Des de la Junta de Govern de l’Ajuntament es demana paciència i civisme a tots aquells que puguin estar en desacord amb la celebració de la Transrabosenca. Els organitzadors han demostrat el seu respecte i compromís amb La Torre, amb la seva gent i amb la natura que l’envolta des del primer moment fins al dia d’avui. Per això volem mostrar el nostre ple suport a la cursa i a l’associació.

 

Cartell oficial de La Transrabosenca 2018

Cartell oficial de La Transrabosenca 2018