Aquesta ha estat creada per entitats, sindicats i institucions de les Comarques de Lleida i part de l’Aragó per reclamar a les administracions catalanes i espanyoles ajudes pels afectats per les catastròfiques gelades del passat 3, 4 i 5 d’abril, que ha deixat gran part de la collita d’ametlla i fruita dolça arrasada al nostre poble i deixant moltes explotacions en una situació molt complicada, igual que les comunitats de regants.

“Actualment, com ja és costum, el sector agrari viu una crisi fortíssima amb una pujada enorme dels preus de costos productius, degut a l’augment dels costos dels adobs, dels carburants, etc. Si a més a més de tot això, li sumem un preu de mercat que els escanya, un fet excepcional com la gelada dels anteriors dies pot ser la sentència per a moltes explotacions petites i familiars del nostre poble, fent caure així una gran part del teixit econòmic del nostre municipi” detalla Joan Juncà, alcalde del municipi.

 

“Esperem un pas ferm de les administracions per ajudar totes aquestes famílies que veuen perillar el seu mode de vida i el qual fa tants anys que s’hi dediquen amb tots els seus esforços vitals i econòmics, donant vida i feina al nostres municipis” puntualitza Juncà.

“Salvem la pagesia i el món rural” reclama per aturar el cop viscut aquests dies:

– Ajuts directes o a fons perdut
– Millora del sistema d’Agroseguro de tots els sectors
– Ajuts similars als que s’han fet per la Covid, per gestionar ERTEs